Monday, March 8, 2010

Eksiden! Eksiden! Eksiden!

huhu..don't worry..aku x ape2..
dh lame dh eksiden..bukan smlm...spnjang igtn aku dh 3x aku eksiden.
n tige2 kali tu gn mcm2 jenis kenderaan...
1st:Basikal
------------
hehe..dl aku ni kire rempit junior la jgk..
maklumla time tu tgh cergas..kuat je..buat ape2pn larat.
skang ni nk berdiri pagi2 tgk cermin pn rase nk pitam..haha
Eksiden tu jd time first day aku msk sekolah darjah empat.
aku igt lg,time tu aku ade 3bj basikal.camne ntah bleh jd 3.
sbb aku pndai sgt kot.huhu..on the way blk sekolah tu,kt simpang
terakhir nk smpai umah aku selambe je aku kona baring kt situ.
aku xtgk blkg pn sblm msk kiri sbb aku yahin xde moto or kete coz sunyi sepi je time tu.
tetibe..GEDEGANG!!..padan muke aku.hahaha..koyak kain sekolah br aku.lutut pn tkoyak same.
makcik moto yg langgar aku tu xape2.aku je luke.die agkt aku,tp aku blk umah sndr je..
dh dkt pn. Blk umah nagis sbb kain aku koyak..hahaha..
2nd:Motosikal
---------------
This happen time aku g keje.pas brp bln keje kt glenmarie ntah. br je lg rasenyer.
smpai kt simpang ke Jalan Glenmarie kuar dr federal tu aku pn berenti la sbb ade polis suh stop.
bese trafic lite tu pg2 mmg polis jage sbb jem sgt.
tetibe..GEK GEK GEK.skit demi skit kete tu lggr aku. aku pn jatuh dgn gerak perlahan. seb baik die smpt brek skit2.
klu x melambung aku n xtau la ape jd gn aku. dpn2 polis tu plak tu.sian uncle yg lggr aku tu kene mrh gn polis tu.
huhu..tp moto aku rosak skitla. no.plat jatuh n bibir moto tu rosak gak.aku ok jer..pastu uncle tu ajak aku g bengkel.tp malangnyer bengkel sumer tutup. pastu aku mntk je 50.pastu ade polis peronde jmp aku die suh aku tuka body moto tu.aku pn tukala..mntk lebihnyer gn uncle tu.siann die.tp moto aku jd cantikla pastu.n aritu aku cuti.dhla lum komfem..seb baik bos bg.haha
3rd:Kerete
------------
Haa..ini paling sadis.dhla br brp bln je kete aku tu..daaah kene lggr...huaaaa....nk nangis je rase...
eksiden ni kene time aku otw blk keje.time nk kuar dr Bltn kayangan yg besar kt s.alam tu aku pn bgla signal nk ke kiri...
tp ntah camne GEDEGIK! ade moto lggr blkg kete aku..aduhaaiii tensionnyer..aku pn benti tepi jln.aku tgk pintu kete aku kemek n calar skit.
aku pgla kt moto tu.pastu die kate die dh bg signal.byk cantik..aku pn bg signal gak.die yg xreti bekerjesame gn pemandu lain kt bulatan..
die ok je..moto pn ok. punyerla besar kete tu.xkanla xnmpk.laju sgt la tu.smpai pecah tayar kete aku! ade hati nk suh aku byr ganti...
aku g wt report.tp polis tu xde wt ape2 pn.aku pn xsuh moto tu g wt report. sbb polis tu sgt KEREK n KURANG AJAR! blagak nk mampus!klu pndai sgt jdla dokter! bleh blahla...nk suh org hormat die,tp die x hormat org! BODOOOOH tol! pastu aku mntk kt bdk moto tu 180. itu tuk ketuk blk kemek n cat..tayar aku x amik pn. seb baik aku nk g tuka sport rim. die dhla P lg.xpasal kene tolak mrkah kang.
itula saje..hope xde dh pasni..xnak dh..
doala aku x eksiden dh..cukupla tu...

Tuesday, March 2, 2010

I am someone's fiancee


3mins after this pic taken,the rombongan arrive..cabuut..

Last month,13th Feb 2010, I'm enganged to someone I love for
over 6yrs. Thank god everythings going well though the day
is nearly to be a disaster. huhu..

Life as an enganged woman?I didn't feel any different
except wearing couple of ring at my cute little finger.*cute kerr..
haha..But,since we've enganged our parents seems to be sooo
worried..maybe bcoz our blood is sweet.soo sweet..haha..darah manisla
maknenyer..not diabetes eh.

The ceremony hv decided that we will be tied for a year.
thats mean we're getting married end of this year.His mother ask
us to get married on November. but,my dream is to get married on
1.1.11..haaa~musnah semuanyaaa(lagu ziana zain).However,I've decided
to get married on **.11.10. Okla kn that date?bolehlaa~.
Hope we'll hv enough money when the time come.

Till then,hope all of u will pray for our big day.May everythings
going SWEETLy..hehehe

p/s:On 2nd tout, xseprise la plak awl2 bgtau date kn. hehehe..(^_^)'







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...