Monday, December 30, 2013

Umie Sue 1st Giveaway!

Salam...

Eh eh,lum tutup lagi eh ga ni? aritu nampak umi sue post senarai gambar anak2 mngemas. ingat dah abis dah. lum rupernyer...hehe..malam tadi jumpe gambar aisy mngemas mase hari ibu bulan mei aritu...

Hai aqilah! kite tengah tolong mommy kite mengemas... Arini hari ibu tau.....
 cian mommy kite penat kemas kite wat sepah ari2..
tapi mommy kite xkisah pun...(Aisy rasela...) haha

Saper2 yang belum join lagi boleh klik sini eh.. 
tarikh tutup 1.1.2014
Ok...tq umi sue and aqilah...=)



Monday, December 23, 2013

saya nak hadiah dari thaqif




Salam...

Thanks nur sbb tag i... Sebenarnyer memang nak join..tapi pening tengok blogger home tu byk sgt GA. terus rase stress xtau nak join mane satu. kaka...kemain alasan kan..

Make arini saye nak join ga ni!



Syarat2nyer ialah...

1. Folow blog ummi thaqif..(klik gambar thaqif momey2 tu eh...)
2. Pilih gmbr korg n kids y korg rs plg best..
3. Buat entry kat blog + tepek pict thaqif y kat atas tu skali eh .. (title: saya nak hadiah dari thaqif) dan sertakan ayat sket.. xkisah la korg nk buat karangan ke berdialog ke.. nk pantun ke syair ke.. tp jgnla pnjg sgt.. hahaha (sy xrajin baca panjang2 hehehe) + details psl kids tu... (nama penuh+umur+jantina)
4. Jawab soklan mudah ni di hujung entry nnt.. bila birthday thaqif ? & kat hospital mana thaqif lahir ?
5. Pastu tag la sorang lagi kawan.. (saja soh ramai2 join hahaha) 
6. Jangan lupe tinggalkn link kat entry tu....

Syarat no.2: 

Aisy: Hai thaqif momey!Ni gambar saye gn mommy sayer..comel x sayer? hihi... Saye nak jugak hadiah dari thaqif tau...pilih saye yer thaqif..kalau awak pilih sayer nanti dah besar kite sekolah samer2..nanti kite rehat samer2 tau...wink2! "(^_^)" Bawah ni details sayer tau...

Nama: Aisy Arissa Binti Zainal Azmi
Umur:2 tahun 2 bulan
Jantina: Perempuan

Befday Thaqif: 25 Jan 2013
Tempat Lahir: Hospital Serdang

Mommy kite nak tag kawan mommy kite....Mama kepade SH....=)

Ok..bye2 thaqif! Happy Becoming Birhtday! Semoge terus membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh... Amin~


Thursday, December 12, 2013

Big Bad Wolf 2013 : Hasil Rembatan

Salam... 

Kitorang pegi rabu baru ni.... pegi dlm kul 11am. nasib xjem pun lagi. parking masuk yg rm3 tuk selamenyer tu. haha..so xpyhla nk kuar cpt2. hehe... jadi inilah hasil beliannyer...beli 22 buah buku termasuk aqeel punyer rm122 camtu. i like...

yang ni sumer buku aisy....

yang ni sumer rm10 kecuali wonderpet tu. itu rm5...=)


ini pulak konon2 mummy nak bacekan tuk aisy... atas rm6,bawah rm5

ini buku mummy gn daddy

ini pulak budak rambut xsikat tgh makan roti smbil menunjukkan buku kesukaannyer.. buku tu ade magnet. sukerla die..

Bestnyer buku ni mommy...haha...

Sunday, December 1, 2013

Mini GA KakNi Edisi Tupperware



Salam...

Harini nak join ga kakNi ni pulak... Salam kenal kakNi...=) 
 Ga ni simple je tapi  hadiahnyer menarik.
tapi yang simple tu yg pntg..hehe...
Asyik join ga je kan...
Maybe kene tuka name blog jadi
 "The GA I'm Joining In" 
wakaka....


Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada blogger yang ada alamat di Malaysia sahaja.-lulus
2. Anda mestilah follower blog kakni; goncar.blogspot.com -dah follow
*UPDATE3. Like FB page KakNi; KakNi Shoppe (preferable) -dah name Hafizah Azmi
atau pd yg tiada FB, FOLLOW blog Kakni Shoppe di goncar-mall.blogspot.com
4. Letakkan banner di atas di dalam entry penyertaan anda-ade dh tu
5. Letak tajuk Mini GA KakNi Edisi Tupperware di dalam entry penyertaan anda-sudah
6. Letak link entry penyertaan anda di ruangan komen entry ini-pasni

7. Tempoh penyertaan GA: 28/11/2013 hingga 6/12/2013 - arini baru 2hb..hehe


Korang jomla join jugak....klink banner ok...

Wednesday, November 27, 2013

3rd GA Pearl By Moon

Salam...


Hoi! keje join ga je kau eh.kakaka...ape salahnyer kan...support kawan2..(tetibe kawan kan.hee..) kali nk join ga moon  puler. Thanks to ibu hasif sebab nampak die join ga ni.so nak jugak. hehe..

*********************************************************************************
Syarat-Syarat penyertaan :

apa yang perlu anda buat :

1. Buat satu entry ringkas mengenai GA ni...dan entry tu mestilah mengandungi,,
  • antara warna putihpeach dan hitam,, which color describe u the most..dan nyatakan kenapa...HANYA 3 WARNA DI ATAS tau...

2. Letak banner kat atas dan linkkan ke entry ini...

3. Terbuka kepada bloggers boys and gurl...

4. Sila like  page Jari Bulan Shop (WAJIB)

4 hadiah misteri menanti peserta yang berjaya dan 1 hadiah khas untuk peserta bertuah.. :)

GiveAway ni akan berlangsung 8 hari sahaja bermula hari ini dan berakhir pada 30 November 2013. Tarikh GA tidak akan dipendekkan atau dilanjutkan.

*********************************************************************************

Antara 3 warne diatas, Peach describe me the most. Sebab peach ni in between white and black. white melambangkan kebersihan,kesucian and black melambangkan ketegasan(to me). Dan sy sebagai insan biase yang tidak terlepas dari dose (chewah) adalah seorang yang sederhana. InsyaAllah... Hopefully I'm more towards white. Peach jugak melambangkan kelembutan..menyamankan mate memandang....

credit picture from here 
(amboi...motif sgt kan tunjuk pearl..) hehe






Sunday, November 24, 2013

Mommycha 1st Giveaway: mommy&baby moments.

Assalamualaikum....

Hari ni nak join giveaway mommycha pulak... Syarat2nyer seperti dibawah (copy paste dr mommycha):

Theme:
  • mommy&baby moments
  • tak kisah sama ada korang ade sweet, sour, pahit, kelat, sugarcandy, candycrush, scrumptious sugar moment bersama anak-anak tersayang.

How it work:
  • JOIN/FOLLOW blog mommycha dulu. -dah lame follow
  • Buat satu entry paling ringkas mengenai gambar yang korang hantar. 
  • Ikut KREATIF/INOVATIF masing-masing.
  • Silalah letak link di entry anda mengenai GA ini.
  • Dalam gambar tu mesti ade gambar korang & anak masing-masing. 
  • SATU gambar sahaja, okeh?
  • Kalo anak orang lain dikira DISQUALIFIED hahahahaha!
  • Pastu tinggalkan jejak link entry dekat RUANGAN KOMEN sticky post ini.
  • Tarikh Tutup: 1.12.2013 (AHAD)

Sebenarnyer nak paste sumer,tapi nanti kang xringkas pulak entry ni.xmenang pulak kang.. bahaha.. berangan sgt kan. 

Biler godek2 pic kt fb xde pun gmbr mummy gn aisy cantik2...gmbr daddy gn aisy je byk.. nampak sgtkan daddy malas amik gmbr. huh..makenyer wikend baru ni kemain g amik gmbr tuk join ga ni tau..tu pun skit je dapat sbb daddy malas. camtula daddy tu....

kate mommycha gambar tu mesti menarik. berbelah bagi rasenyer nak letak yang mane.(amboi...byk sgt ke gambo ko menarik) make dengan itu saye mempertaruhkankan gambar ini... 




You are a gift from heaven to me... 
Mommy will cherish every seconds with you... 
I Love You...Aisy Arissa....


amboi...kemain jiwang ayat tu. mih3... nway, tinggi tu jela dpt timang aisy.. dah besar dah budaknyer... 

Sekian itu shj dr sy...tq mommycha buat giveaway!
tq allz! =)




Wednesday, November 20, 2013

susunatur: Dapur

Salam...

Saye ni memang dari dulu suker google2 deco umah org. Konon nak aplikasikan kt umah. Tapi xjadi pun...Ngeh3...klu xde2 keje tu mmg keje menggoogle deko jela. Dan sempena dgn cabaran november kt blog susunatur sioca itu bertemakan dapur, marilah kite mensharekan dapur kite yang xberape nk kemas itu.hihuhi..

Sbg pengenalan (chewah) , rumah ni kitorg dah duduk hampir 2 tahun. Rumah ni kitorg beli. Rumah lame je. Murah saje.. kt pinggir klang je. Tapi rase best la jugak sbb dekat gn econsave,bank,care4,setia alam. Alhamdulillah... kitorang xde renovate ape2 pun. Sebab xde duit. Huhu..duit cukup beli umah je. Tu pun kuar kwsp. Kitorg mmg cr rumah yg xpayah kene renovate dah pastu. Ade basic pun dah cukup. Nantila ade duit nk repair2 skit.

Ok,pasal dapur lak. Memang dh ade table top. Tp xde kc pun... kite mulekan dgn tmpt memasak saye yer...


Ini tempat saye memasak. Owner lame saje buat tempat memasak kt tingkap sbb xnak beli hob ke hood ntah. Dulu mase blum ade rumah pk jugak nak wat camni. Tapi bile dah pkai rs xberape practical sebab tempat potong2 jauh skit dari tmpt memasak. And klu sinki depan tingkap bleh tanam2 pokok skit kt sinki tu.kann.... sebelah die wt tmpt letak pinggan pas basuh jela...ade jugak gantung kuali kt pintu dapur sebelah tu. Roller blind tu baru la jugak psg.nak masak tarik naik dulu. Harge dalam 37 camtu kot kt jusco.



Pastu sebelah sinki ade tempat penyediaan air. Giteww..hihi.. asalnyer rak tu tuk aisy. Tapi rs xmuat lak nk letak meje die kt play area die tu. Hmm..kene wat bilik jugak ni. Ok jugak letak rak camni. Lebih byk barang boleh letak.


Next ialah peti ais. Atas microwave tu ade bekas telur. Letak sementare sbb peti ais dh penuh kt tmpt telur tu.ade skit je lg dlm tu. Kt peti ais tu siap ade magnetic note lagi free beli bertolli olive oil 500ml rm11.33. Harge asal rm22. Hihi..saje mention sbb econsave salah letak harge so die bg harge dipaparkan. Bagus tol..rezeki..huhu


Ni pulak ruang dobi+ alat elektronic +stor. Keke..
Dalam kabinet tu ade ni...


Mih3..kemas x? Sebab baru kemas 2mgg lepas kot. Hihi..
Sebelah die yang ade satu pintu tu ade letak jag xgune. Rs nk suruh hasben tmbah tingkat kt rak tu. Byk skit boleh letak. Klu x sekali bukak abis berterabur.

Lagi ialah pantri tertutup ku. Pantri la sgt kan...


Pakai rak mase bujang dulu je...atas sekali rempah ratus. 2nd aneka bijirin mcm beras. 3rd aneka mee. 4th barang baking (siler percaye). 5th pelastik recycle.
Contoh kt dalam.

Barang baking

Aneka mee. 

Sebelah tu ade rak pinggan beli mase kt rumah lame. Letak periuk besen pinggan.

Itu jela kot..dapur ni mcm besar skit sbb xde bilik kt bwh. Rs mcm nk tmbh bilik. Senang skit klu atuk dtg.atuk malas nak naik. Dapur tu jugak ade tmpt sidai baju sbb skang kan musim hujan. Terus bwk masuk pnyidai besar tu dr luar. kakaka... 

Sekian dr saye,sibuk nak kongsi gak wlupn xkemas. Muahaha...
Tq..daaa~






Tuesday, November 19, 2013

20.11.2013: Happy 3rd Anniversary!


Happy 3rd Anniversary to us!


Semoga ikatan yang terbina akan terus utuh dan dilimpahi rahmatNya..








Tuesday, November 12, 2013

GIVEAWAY by Ekin Jamal




Salam...

Yes! sempat lagi nak join ni. hihi... Arini nak join giveaway ekin...



syarat2nyer tengok kt link atas tu eh... 1st kene follow ekin... err..saye dah lame follow ekin..hehe...anaknyer izzara to comel sangat. maknyer plak kreatif sgt..suker tengok sticker2 yg die wat...kalau nak tempah tuk befday or wedding bolehla. #xdeniatnakampu. hihi...

2nd kene tempek banner giveaway. Ok dah tempek kt atas.

3rd tempek gambar mase meraikan deepavali or awal muharam. so saye pertaruhkan gambar ni.


sambutan deepavali kt ofis kami yang sangat meriah tadi....

haha...finally ade jugak gambar nak dipertaruhkan...penat tunggu hari ni. nasib baik sempat kekeke

p/s: nway tuan belog yang pkai baju hijau sebelah org pkai sari tu. =) 
p/s/s: oh,yang pakai baju purple tu blogger aznor..haha...dah lame nak cakap camni.

bye....


Tuesday, November 5, 2013

Aisy n Hulla hoop


Huhu...aisy main gelung semalam kat sunway piramid. mummy xpenah aja pun.. Banyak tgk tv ler tu..huhu...
Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, October 30, 2013

Makteh's Convocation Day

Salam...

Pade hari ahad yg lalu, kami telah menghadiri hari penganugerahan ijazah kepunyaan makteh kepade Aisy. Makteh ialah adik kepade mummy yakni anak ke 5 dlm keluarga. Makteh telah dianugerahkan ijazah sarjana muda pendidikan (sains ape ntah). Yang penting lepas ni makteh jd cikgu. Wat sementare ni makteh keje kt kedai buku dan menjadi seorg editor kate makteh. Yo la tu..haha..

Alhamdulillah..atok yakni mak mummy dapat datang. Itu pun atas usehe paklong pegi amik atuk kt kampung. Tq paklong.. walaubagaimanepun ketika dimkampung, paklong telah mendapat kecedaran di ibu jari tangannyer semase memotong papan mgunakan mesin pemotong sehingga menampakkan tulang jarinyer. Nasib baik xputus jari paklong itu. Hasilnyer paklong dijahit 12jahitan. Haila paklong. Akhirnyer maklong terpakse pulang ke kampung untuk menjemput sumer. Haha... namun wan yakni ayah mummy tidak dapat hadir kerana perlu membawa lori. Ini kerana anak buahnyer mngalami demam dan tidak dapat membawa lori. W/bgaimanapun,pade hari kejadian wan tidak perlu sudah membawa lori kerana anak buahnyer sudah sihatlah pulok. Make wan pun berehatan di rumah. Kalau tau ajak wan datang, kate atok. Haha...

Sekarang atok masih berada di rumah paklong. Aisy juger berade di rumah paklong sejak semalam yakni rabu. Ini adelah kerane bs aisy punyer suami telah dimasukkan hospital. Katenyer paru2nyer rosak... innalillah... die telah demam sejak ahad. Semoge die diberikan kesihatan yg baik oleh Allah.. amin... oleh itu, mummy telah menghantar aisy kerumah paklong yg terletak di s.alam. tidak jauh dr tmpt keje mummy. Petang mummy jemput. Syukurlah aisy tidak membuat perangai.mungkin kerana adenyer aqeef dan adam. Aisy akan ditinggal disitu sehingga jumaat.

Sekian itu sahaje dr mummy. Jemputlah melihat2 gambar2 di sekitar majlis.. oh nway,tahniah makteh...(lupe plak)

tula makteh...yg pkai jubah tu..hahaha... 
rambut aisy ade mcm hantu kak limah skit.tula..sape suh bkk ikatan rambut tu.abis x elok dah. (-,-')
eh belon kacau muke paklang plak
panas hoi
ok...yg ni sumer ready kecuali maklang. paklong menunjukkan jarinyer. 
ini makteh dan kawannyer
ini makteh yg perlu mencium atuk lg sekali utk tujuan fotografi.

tq for reading...=).

Thursday, October 24, 2013

Video: Aisy at 2 years old

Salam....

omg..besar dh anak i.diri sendiri adalah xsabar nk sorg lagi.haha... Aisy skang ni berat die dah 12kg. Xlarat sgt rase nak bawak turun die dr atas pagi2 tu. mengah hoi... smpai mintak gn daddy tukar role. mummy bawak turun barang, daddy bawak aisy.  tapinyer mummy lambat sokmo...daddy dh siap mandi baru mummy dapat kekuatan nak bangun. sudahnyer daddy bawak turun barang je..padan muke mummy.

Mummy kan...baru je perasan geraham bwh aisy dah ade 4. biler mase ntah tumbuh. xde plak die demam ke..Alhamdulillah...tapi merengek malam tu berserla nak susu. smpai mummy marah2 'nak susu cakap jela. xpayahla nk merengek2.bukan xpndai cakap.' pas dari tu die merengek 'nak cucu..nak cucu...' plak. haha..bagus. kirenyer skang gigi aisy dh ade taring 4(tajam ooo), gigi atas bawah 8, geraham bawah 4,geraham atas 2. geraham atas tu susah nak tengok. tapi semalam nampak la sebelah tu dh bengkak skit.

Aisy skang rajin je nak gosok gigi. baru je pndai gosok gigi ke kiri ke kanan. bolehla..sepatutnyer ats bawah kan. susah gaknyer nak coordinate.huhu...mummy suh die cakap eee pastu gosok. biler suruh gosok geraham asikla nak termuntah. pastu masalahnyer die xnak mummy tolong die. sebabnyer kadang xdela bersih sgt die gosok kan..biler nak tolong mummy ckp 'eeee..ade bakteria...' terus die 'aaaa'. tapi tula.. sekejap jela pun..pastu xdapat dah. selalu mummy suh die gosok gg sebelum tdo. klu mummy malas die yang berie 'nak mandi nak mandi'. tapi xdela mummy bagi die mandi walaupun abis sume baju seluar die bukak. pas gosok gg,mummy jirus sekali trs lap. jirus yg bwh depan blkg tu yg penting..

talking skill aisy pn dah meningkat skit..biler tanye 'sayang mummy x?' die jawap 'sayaaang mummy'. dah jadi due perkataan la. dulu 'sayang je'. skang klu tny daddy die ape2 mesti kene tny die jugak. asyikla 'aisy mummy,aisy. Aisylaaa..' selagi xtanye die berguling2 mintak.haha...pastu daddy suke ajar die ckp 'mummy...gemuk'. 'daddy...gemuk'. haha..suke sgt die ngejek.

lagi...oo...die baru je pndai kayuh beskal.alaaa..beskal yg lame beli dulu tu...haha..br dpt kayuh. selame ni xsmpai. ni baru je smpai skit. kene duduk depan2 skit. pasni blehla lumbe gn mummy kt tasik eh...kejar tau.. haha...

oklah,jom tgk video aisy yg dah besar tu....

video
haa....ini org dh pndai nek basikal tu(daddy tgh basuh piggan..haha)

video
mummy gemuk,daddy gemuk,aisy gemuk. yela..sumer gemukla....

ok bye...tq for reading...



Wednesday, October 23, 2013

Aisy Turns 2: Zoo Negara

Salam...

Arini nk citer plak kisah ke zoo negara. Actually mummynyer teringin nk g aquaria. Tapinyer xdela plak voucher diskaun. Klu diskaun maybe dpt rm28/adult, klu xde kene rm38. Pastunyer pk kan aisy boring plak tgk sumer ikan..zoo mcm2 skit. Len kali la yer g aquaria... aisy lum 3 tahun lagi.. sempat lg g free tu. haha.. dasar kedeks.

Kitorang smpai dalam kul 12 kot...sempat lunch dulu kt luar. Harge air kt dalam tu dah macam harge nasik. Harge nasik xtaula plak berape kan.... kitorang berjalan saje dlm tu. xnek tram sebab tram kene byr. Sekali naik rm4 ke rm2...hoi..dasar kedekut lg sekali. Lagipun klu naik tram bukan nampak binatang pun..
Sebabnyer byk jalan kecil2 saje...

Kitorang park kat pintu B kot..xpun c.parking mahai...3jam rm5, jam berikutnyer rm1. Bayaran masuk rm30/adult. Bawah 90cm free...kire aisy free la. Masuk kt gate tu lalu aquarium mule2.tp kitorang skip dl. Sebab takut hujan. Tgk yg xde bumbung dulu. Lepas aquarium tu ade pentas pertunjukan. Check siap2 jadual animal show. Takut ter miss seperti biase. Haha..okla..kul 3 show. Sempat la jalan2 dl. Otw balik tgk show plak.




Haa...yang 4 tula under construction...ade elephant,panda,bear..lagi satu tu ape eh.xnampak plak.
Target utama nak tgk elephant. Aisy dari semalamnyer dok cakap nak tengooook.....epen....(elephant). Mase lalu kt gate utama pegila tny kaunter ade map x. Map rm1 kak, hamboi...masuk dh 30. Map pn nk cas. Xpela... nsb byk je map sepanjang jalan tu. Tande jalan pn byk. Mase tgh tgk elephant kamera jatuh. Innalillan..xleh ttp dah lense nyer. Jatuh ms mummy nak pas kt daddy. Abis olimpus ai... xpela...blehla mntk dsssslllr pulok. Haha..bilerla tu..sibuk nk jgk.



Elephant..penat gajah ni pegi kt org yg ade tebu..risau jatuh je..lapa kot..sian die...

ala momey2 sgt ni nape

Amik daun nk kasi tiger eat....
tiger...meh sini....haha...igt tiger makan daun ke
Mase tgk show aisy dh hampir2 nk ttdo. Sebab die dh skip tdo th. Tp mummy kejut jgk suruh tgk. Haha...time org tu byk ckp aisy dh nk tlelap blk dh.nak marah je rase kt org tu.kitorg nk tgk animalla..bkn org..haha..tp akhirnyer aisy tgk jugak smpai abis..pastu tgk fish.. masuk kete trs tdo. Sekian...

derma tuk parrot tu.kitorg xderma.tp org tu tunggu btol2 dpn kitorang. aisy takut...
Aisy dah xsabar nk tgk elephant kt sebelah.
Kesimpulannyer okla jgk zoo negara...tp skang diorg tgh construct tmpt elephant show, bear...besar nampak..nanti dah siap mesti lagi best.

Yea...abis dah..jom balik
Oklah,itu saje...Tq for reading...=)

Tuesday, October 22, 2013

Aisy Arissa turns 2!

Salam...
Yea! Alhamdulillah..arini befday Aisy... kitorang dah sambut awal2 dah. 1st mase blk raye haji aritu. Kebetulan family nak g mandi pantai kt kuantan..beli la kek sekali...dpt aiskrim kek..nyam...pastu mase raye haji 1st tu balik bukit mendi,singgah triang beli kek lagi..kasi fair sambut due2 belah. Haha... best ade kakak alia tolong nyanyikan..siap 3 bahase lg.tp mummy suh stop.haha..mcm upin ipin lak. And last week baru ni kitorang bawak aisy pegi zoo negara... birthday treat katenyer..alhamdulillah xhujan...biase org sambut belated ek? Aisy sambut becoming..haha...wikend ni xdapat...nak pegi tgk makteh aisy konvo kt upm... kitorang selalu berlatih nyanyi lagu hb,tp bile dpn kek senyap.haha...time berlatih kemain excited smpai suh ulang byk kali. Malam tadi daddy dah tdo pn kene kejut tepuk tangan nyanyilagu befday tuk die.haha...
Nway,selamat hari lahir yg ke2 sayang Aisy Arissa...u r our everything..hari2 buat mummy daddy bahagie... we love u sooo much! Teruskan membesar dgn sihat,bijak dan bertaqwa. Tq Allah for letting us having Aisy in our life. Alhamdulillah...

1st befday cake...aiskrim kek murah2 saje..nyam....
3 of us
biar mummy pegangkan..klu x abis hancur
our family...Aisy tu dah tumpahkan air la tu...
2nd befday cake-tahun tu acik indon tu yg tulis eh..pndai2 je.beserr die nih
kakak alia tolong nyanyikan eh.....
aisy nak tengok epen...kate aisy


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...