Thursday, June 27, 2013

Aisy shopping at Pacific Mall, Mentakab

Bukit Mendi-Chini-Teluk Intan-Kuantan-Chini: on each weekend. Wiken ni g seremban plak. hergh.. penat... video atas ni time balik bukit mendi.rumah inlaw. sumer balik so jalan2 kt mentakab.. kebetulan plak ade warehouse sale.. baru gaji puler tu.hihi..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, June 24, 2013

Aisy at 20 Months

Salam...

Dulu mummy ade belikan puzzle tuk aisy. Aisy suke sangat main. Sampai terjage 3 pagi suruh mummy buat puzzle. Mule2 aisy xpandai nak pasang puzzle tu. xlame pastu die dah tau kt mane nak letak puzzle tu tapi xreti nak pasang elok2. then baru die tau pasang sendiri. Alhamdulillah..Aisy ni cepatla jugak belajar... tapi skang puzzle tu kt kampung kot..tertinggal... 

Baru2 ni mummy daddy belikan Aisy tab. Mummy downloadkan video2 tuk Aisy. Sian Aisy tengok kecik je kt hp mummy. And sian jugak tengok die tengok je cousin die main tab. huhu.. mummy installkan puzzle banyak2 tuk Aisy. Mule2 nampak die tau nak letak kt mane puzzle tu. tapi die xreti nak drag. mummy la jadi mangse buatkan tuk die. mummy tanye nak letak mane,Aisy tunjuk. next try tgk die dh pndai drag cume 1st time nak touch puzzle tu xkene btol2. then mummy ajar touch btol2 dulu baru drag. sekali ajar je Aisy dh pndai main sendiri dah.. Alhamdulillah..bagus jugak puzzle ni. Bolehla uji minda skit2... 

Skang die xminat dah tengok video. Apps ABC,123,Animal flash card pn die xminat dah. Die xsuke tengok je kot...Puzzle ni die bleh main. Kadang klu pieces puzzle tu kecik sangat die marahla sebab xdapat drag. huhu..mummy plak stress. Daddy cakap Aisy sebijik perangai macam mummy. haha...

Owh,Aisy skang ni jarang dah bangun malam mintak susu. Kerap dah xbangun. Alhamdulillah.. blehla plan next baby dah.huhu.. Skang die minum Enfagrow A+. Tapi makan still kene jage. Klu xmakan sayur mesti berak keras. Jarang dah Aisy mintak susu skang. kadang mummy plak risau die xnak susu.dah besar ni kene kurangkan susu. kene banyakkan makanan pejal...

Gigi taring Aisy belah atas kanan dah keluar. dok mengadu sakit2 time nak keluar aritu..haih..ade 3 lagi lum keluar tu. camnela die merengek nanti..haha..

Aisy skang kalau gosok gigi badan je goyang,tangan statik je. haha..ngajuk mummy la tu... pastu kalau mummy nak help,mummy cakap ade dog la,elephant la dalam mulut die baru die bagi help. kalau cakap ade ulat xpercaye plak....kiki..pastu dah pndai dah ludahkan pas gosok gigi tu.tapi skit jela kuar. blehla.. mummy calit skit je ubat gg pureen tu. kadang xletak pun...

Kat bawah ni video Aisy wt puzzle dalam bas....sambil daddy suap roti..huhu...

video
22 Jun 2013; Aisy at 20 Months

Sunday, June 16, 2013

contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com

Peraturan contest ::
Contest bermula sekarang!!!
12.6.2013 hingga 7.7.2013.

1.contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.

2. Semua lapisan umur boleh join.

3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.

4. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. 

5. Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..

6.Create 1album khas dengan nama "contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com"


7. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).


8. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.


9. Description gambar haruslah letak point2 berikut :-
1. Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot com


10. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.


111. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com


12. Anda harus masukkan gambar banner contest.

13. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.


14. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- " mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"


15. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.


16. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.


17. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.


18. Hanya akan ada 2pemenang dan 8orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.


19. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan.


19. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.


20. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesri makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).

21. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.

23. Dibawah gambar banner samaada difacebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.


22. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.


TARIKH TUTUP CONTEST PADA 7.7.2013.


--------------------------------------------------------------

Hehe..mummy aisy pun nak join jugaklah contest ni..mane tau ade rezeki Aisy... Lagipun hadiah die best2...

Nama Ibu: Nor Hafizah Binti Ibrahim
Nama Baby: Aisy Arissa Binti Zainal Azmi
" mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"


Hadiah2 menarik yang ditawarkan ialah.. 

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys


Dari sumer yang menarik2 tu,mummy pilih No.4.Toys Storage princess tu la.. boleh letak mainan aisy yg bersepah2 tu.. kemas skit nampak...

Saper2 nak join boleh join lagi ni.. Contest start 12.6.2013 hingga 7.7.2013.

Good Luck to All and Aisy too!

Thursday, June 6, 2013

Aisy at 1y7m


Salam,


Alhamdulillah..besar dah Aisy.. Aisy sihat skang.. lege rase die dh jarang demam. lepas cucuk  18m aritu die ade batuk2 skit. mummy bagi madu kadang2 n alhamdulillah xmelarat batuknyer. risaunyer mummy klu aisy jd batuk lagi..nauzubillah...

Aisy skang dh pandai cakap macam2..dah boleh sebut perkataan yg ade due suku kate pun. dah bleh wat ayat skit2. paling best aisy dah bleh nyanyi "A is for apple,a a apple, B is for boy,b b boy!" haha..wlupun pelat tp ok la tu..huhu..

sebelum ni mummy pernah ajar die ABC. tapi die xnak ikut. pastu baby sitter cakap Aisy dh pndai ABC. yeke?selalu aisy xnak bace pun... then,mummy try nyanyi plak. Aisy pun nyanyi pastu.. adela smpai G..huhu.. rupenyer Aisy pndai nyanyi ABC..bace xpndai..huhu.comelnyer dengar die nyanyi...

biler bace buku die dah makin cekap relate ape yg ade dalam buku tu dengan ape yg ade kt dunia luar. suker sangat pegi tunjuk barang yg ade sambil sebut perkataan tu. ade satu tu die tunjuk pin bowling yang berwarne warni. pastu die cakap itu belon...pastu die pg amik belon yang tengah kempis letak atas buku tu. haha..mane ade orang letak gambar belon kempis dalam buku Aisy ni..haha..  tapi kitorang iyekan jela..aisy bukan penah tengok pin bowling pun.cian aisy....nnt kite pegi main bowling eh...

Wikend activity: bagi fish makan kt SCM




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...