Sunday, September 22, 2013

On Malaysia Day

Salam...

Sempena kenaikan harga minyak ini,perlulah kiter berjimat2. salah satunyer ialah kurangkan aktiviti di pasar raya..makenyer wikend baru ni marilah kite beriadah di Taman Pertanian Bukit Cahaya Shah Alam... haha...jimat kekdahnyer...

Boleh nek beskal. Bayaran parking rm3, masuk rm3x2.. Basikal+Carrier+helmet=RM15/jam,
Basikal+helmet =rm10/jam..jam tambahan rm1 sahaje..skang ade 2 tmpt sewa basikal..tempat yang lame tu nampak rm5/jam..sekali mase nak tanye,org tu cakap kt auntie depan mummy tu, basikal kecik je rm5,besar rm10,jam tambahan rm10 jugak. hoishh...patutla rmai sewe kt atas..terus xjadi. sewe tempat baru tu jugak. mule igt nak sewe basikal yg ade carrier je kt situ.sebab tempat lame xde carrier dah....

kitorang nek basikal separuh round je..haha.. mummy pancit.nasib xpengsan tepi jalan tu.kekeke..dulu mase bujang,mummy bleh pusing satu taman tuuuu. eh,lebih kot...dasyat tol mummy...skang?haih..xpela..dh kuar sorg...haha..alasan!daddy nek gn aisy..lagi satu round kitorang nek bas plak..aisy macam biasela tdo. macamla die yg kasuh basikal tadi.huhu...ktorang xde masuk rumah 4 musim pun.. skang musim luruh.. kalau musim sejuk tu nakla jugak...tiket plak kene beli mase nak masuk taman tu tadi..tadi mase org tny nak masuk tak kerek.keh3..haha..xpela..

oh,sewe basikal tu skang boleh smpai kul 4.30 je...so,kenela dtg awal skit..nasib taman tu byk hutan..so xdela panas sgt...oklah,jom tgk gmbr...

Heading in...
puteri lilin camnila...haha
dok diam2 tau aisy...
10x ulang pun xpenat....
ready daddy......
buaiiii lajuuuu lajuuu..kate aisy





Thursday, September 19, 2013

Family Day: Perhentian Island

Salam,

Cerite berlaku 5-7 Sept 2013 aritu. ni company daddy yang wat. Mummy follow je. Boleh bawak family. Alhamdulillah xkene bayar. Asalnyer diorg cakap kene bayar seratus tuk wife. Tapi gaknyer diorg dapat chalet yang murah je kot.. adela bajet lebih..Kitorang berkumpul kt comp daddy kul 10 malam 4hb tu. Syukurlah bas xlambat. fobia rasenyer bas lambat2 ni. rase macam xpernah bas xlambat tuk ape2 trip. kaka...bagus gak die wt bertolak malam.yelaa...jauh tu...malam2 tdo je xdela rase jauh sangat. Mummy berdoa je Aisy x wat perangai..risau lak org marah Aisy bising..Tapi aisy adela merengek skit2. kadang nak upin ipin,kadang nak susu..tapi bile malam gelap,nasib bawak torch lite,blehla nak wat susu...

dalam kul 5.30 camtu kitorang sampai masjid kristal. dapatla solat subuh kt situ. kitorang jela yang memenuhkan masjid tu. jemaah lain xde pun..sedihnyer kan kalau hari2 biase..masjid cantik,tapi xde org..tapi mungkin jugak sebab jauh dari rumah org kot...xperla...pastu kitorang bertolak ke jeti kuala besut plak. Asalnyer ade 3 bas,tapi tinggal 2 bas sebab satu bas rosak kt marang(kot).Nasibla dah dekat, himpit2 jela dalam 2 bas yg lain..bas myanmar je pun yg rosak tu..dudukla diorg kt lorong2 bas tu..hihi..org mude kan.. xpela..diorg pn dh biase susah.haha...smpai jeti dalam kul 9 or 10 pagi. lepas sarapan,tunggu bot datang. Dalam setengah jam smpai la chalet. Aisy naik bot tertido. sedap gaknyer kene angin..

kitorg dapat bilik yang ade bilik air sekali.nasib baik..huhu..tapi masalahnyer air xde sokmo. sebab ramai sangat kot..diorg pun..dh tau rmai nak datang prepare la air banyak skit..haila....time2 tu la baru nak pam.. nasib baik makan sedap..n sentiase cukup..xdela lapar duk situ.petang tu free and easy. ingat nak bawak aisy pegi mandi pantai. sekali biler masuk..eww..banyaknyer gamat..mummy geli giler ok..mcm xde tmpat nk pijak.sume ade gamat.eww3..pastu byk batu karang yg pecah2.sakit kaki..mase last day baru mummy tau belah kanan pantai tu lagi best..batu xbyk..ikan banyak..geram rase..mintak goggle xdapat.malas nak g amik,jauh sgt...duk kt chalet tu bleh pkai goggle and life jacket setiap mase...bleh amik je..best2...

kitorang 2nd day je pagi snorkeling. die bawak pegi 3 tempat. dekat je dengan chalet walaupun naik bot.tapi tempat yang dekat ngan chalet tula ade ikan nemo..tapi mummy xdpt tgk..mummy jage aisy..aisy xnak turun..biler dpt turun kejap,daddy dah panggil. igt diorg nk gerak tempat lain,sekali daddy je yang nak turun plak. chisss daddy. pastu diorg bwk tempat yang air die jernih gile..biru die lain macam. pantai die pun putih subhanallah...blehla bwk aisy mandi mande kat situ.lame gak kat situ..pastu pergi pantai Perhentian Island resort...nak tengok penyu katenyer.siap pesan lagi,kalau saye nampak penyu,saye bgtau.tapi sorg2 turun.jangan sumer pegi satu belah.takut bot terbalik la tu..haha..xlame lepas tu nampak ade penyu kt dasar..siap naik amik udare lagi..besar..wow...rezeki kitorg..huhu..pastu die turunkan kitorang kt pantai situ..bleh mandi lagi..
time ni aisy dah xtakut dah...

oklah,3rd day singgah pasar payang b4 balik.kitorg beli keropok lekor gn rambutan je..Aisy nak makan rambutan...keropoknyer pun xbest sgt...dapat g kampung losong kan best....ok dah,malas dah nak membebel..haha..jom tepek gmbar. tq for reading!

At Jetty Kuala Besut
First team yang sampai...yang lain malas nak nek bot lagi..apela...
At the beach
Feeding turtles kate daddy...
Jom pegi snorkeling...
crystal clear water
Aisy bagi fish makan tepi bot je..haha
turtle!!!
At Perhentian Islan Resort's Beach
Family+Anak Bos..curlasssst bos yang amikkan gambar.hahaha
Nak balik dah...
Aisy and the curls...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...