Wednesday, November 27, 2013

3rd GA Pearl By Moon

Salam...


Hoi! keje join ga je kau eh.kakaka...ape salahnyer kan...support kawan2..(tetibe kawan kan.hee..) kali nk join ga moon  puler. Thanks to ibu hasif sebab nampak die join ga ni.so nak jugak. hehe..

*********************************************************************************
Syarat-Syarat penyertaan :

apa yang perlu anda buat :

1. Buat satu entry ringkas mengenai GA ni...dan entry tu mestilah mengandungi,,
  • antara warna putihpeach dan hitam,, which color describe u the most..dan nyatakan kenapa...HANYA 3 WARNA DI ATAS tau...

2. Letak banner kat atas dan linkkan ke entry ini...

3. Terbuka kepada bloggers boys and gurl...

4. Sila like  page Jari Bulan Shop (WAJIB)

4 hadiah misteri menanti peserta yang berjaya dan 1 hadiah khas untuk peserta bertuah.. :)

GiveAway ni akan berlangsung 8 hari sahaja bermula hari ini dan berakhir pada 30 November 2013. Tarikh GA tidak akan dipendekkan atau dilanjutkan.

*********************************************************************************

Antara 3 warne diatas, Peach describe me the most. Sebab peach ni in between white and black. white melambangkan kebersihan,kesucian and black melambangkan ketegasan(to me). Dan sy sebagai insan biase yang tidak terlepas dari dose (chewah) adalah seorang yang sederhana. InsyaAllah... Hopefully I'm more towards white. Peach jugak melambangkan kelembutan..menyamankan mate memandang....

credit picture from here 
(amboi...motif sgt kan tunjuk pearl..) hehe






Sunday, November 24, 2013

Mommycha 1st Giveaway: mommy&baby moments.

Assalamualaikum....

Hari ni nak join giveaway mommycha pulak... Syarat2nyer seperti dibawah (copy paste dr mommycha):

Theme:
  • mommy&baby moments
  • tak kisah sama ada korang ade sweet, sour, pahit, kelat, sugarcandy, candycrush, scrumptious sugar moment bersama anak-anak tersayang.

How it work:
  • JOIN/FOLLOW blog mommycha dulu. -dah lame follow
  • Buat satu entry paling ringkas mengenai gambar yang korang hantar. 
  • Ikut KREATIF/INOVATIF masing-masing.
  • Silalah letak link di entry anda mengenai GA ini.
  • Dalam gambar tu mesti ade gambar korang & anak masing-masing. 
  • SATU gambar sahaja, okeh?
  • Kalo anak orang lain dikira DISQUALIFIED hahahahaha!
  • Pastu tinggalkan jejak link entry dekat RUANGAN KOMEN sticky post ini.
  • Tarikh Tutup: 1.12.2013 (AHAD)

Sebenarnyer nak paste sumer,tapi nanti kang xringkas pulak entry ni.xmenang pulak kang.. bahaha.. berangan sgt kan. 

Biler godek2 pic kt fb xde pun gmbr mummy gn aisy cantik2...gmbr daddy gn aisy je byk.. nampak sgtkan daddy malas amik gmbr. huh..makenyer wikend baru ni kemain g amik gmbr tuk join ga ni tau..tu pun skit je dapat sbb daddy malas. camtula daddy tu....

kate mommycha gambar tu mesti menarik. berbelah bagi rasenyer nak letak yang mane.(amboi...byk sgt ke gambo ko menarik) make dengan itu saye mempertaruhkankan gambar ini... 




You are a gift from heaven to me... 
Mommy will cherish every seconds with you... 
I Love You...Aisy Arissa....


amboi...kemain jiwang ayat tu. mih3... nway, tinggi tu jela dpt timang aisy.. dah besar dah budaknyer... 

Sekian itu shj dr sy...tq mommycha buat giveaway!
tq allz! =)




Wednesday, November 20, 2013

susunatur: Dapur

Salam...

Saye ni memang dari dulu suker google2 deco umah org. Konon nak aplikasikan kt umah. Tapi xjadi pun...Ngeh3...klu xde2 keje tu mmg keje menggoogle deko jela. Dan sempena dgn cabaran november kt blog susunatur sioca itu bertemakan dapur, marilah kite mensharekan dapur kite yang xberape nk kemas itu.hihuhi..

Sbg pengenalan (chewah) , rumah ni kitorg dah duduk hampir 2 tahun. Rumah ni kitorg beli. Rumah lame je. Murah saje.. kt pinggir klang je. Tapi rase best la jugak sbb dekat gn econsave,bank,care4,setia alam. Alhamdulillah... kitorang xde renovate ape2 pun. Sebab xde duit. Huhu..duit cukup beli umah je. Tu pun kuar kwsp. Kitorg mmg cr rumah yg xpayah kene renovate dah pastu. Ade basic pun dah cukup. Nantila ade duit nk repair2 skit.

Ok,pasal dapur lak. Memang dh ade table top. Tp xde kc pun... kite mulekan dgn tmpt memasak saye yer...


Ini tempat saye memasak. Owner lame saje buat tempat memasak kt tingkap sbb xnak beli hob ke hood ntah. Dulu mase blum ade rumah pk jugak nak wat camni. Tapi bile dah pkai rs xberape practical sebab tempat potong2 jauh skit dari tmpt memasak. And klu sinki depan tingkap bleh tanam2 pokok skit kt sinki tu.kann.... sebelah die wt tmpt letak pinggan pas basuh jela...ade jugak gantung kuali kt pintu dapur sebelah tu. Roller blind tu baru la jugak psg.nak masak tarik naik dulu. Harge dalam 37 camtu kot kt jusco.



Pastu sebelah sinki ade tempat penyediaan air. Giteww..hihi.. asalnyer rak tu tuk aisy. Tapi rs xmuat lak nk letak meje die kt play area die tu. Hmm..kene wat bilik jugak ni. Ok jugak letak rak camni. Lebih byk barang boleh letak.


Next ialah peti ais. Atas microwave tu ade bekas telur. Letak sementare sbb peti ais dh penuh kt tmpt telur tu.ade skit je lg dlm tu. Kt peti ais tu siap ade magnetic note lagi free beli bertolli olive oil 500ml rm11.33. Harge asal rm22. Hihi..saje mention sbb econsave salah letak harge so die bg harge dipaparkan. Bagus tol..rezeki..huhu


Ni pulak ruang dobi+ alat elektronic +stor. Keke..
Dalam kabinet tu ade ni...


Mih3..kemas x? Sebab baru kemas 2mgg lepas kot. Hihi..
Sebelah die yang ade satu pintu tu ade letak jag xgune. Rs nk suruh hasben tmbah tingkat kt rak tu. Byk skit boleh letak. Klu x sekali bukak abis berterabur.

Lagi ialah pantri tertutup ku. Pantri la sgt kan...


Pakai rak mase bujang dulu je...atas sekali rempah ratus. 2nd aneka bijirin mcm beras. 3rd aneka mee. 4th barang baking (siler percaye). 5th pelastik recycle.
Contoh kt dalam.

Barang baking

Aneka mee. 

Sebelah tu ade rak pinggan beli mase kt rumah lame. Letak periuk besen pinggan.

Itu jela kot..dapur ni mcm besar skit sbb xde bilik kt bwh. Rs mcm nk tmbh bilik. Senang skit klu atuk dtg.atuk malas nak naik. Dapur tu jugak ade tmpt sidai baju sbb skang kan musim hujan. Terus bwk masuk pnyidai besar tu dr luar. kakaka... 

Sekian dr saye,sibuk nak kongsi gak wlupn xkemas. Muahaha...
Tq..daaa~






Tuesday, November 19, 2013

20.11.2013: Happy 3rd Anniversary!


Happy 3rd Anniversary to us!


Semoga ikatan yang terbina akan terus utuh dan dilimpahi rahmatNya..








Tuesday, November 12, 2013

GIVEAWAY by Ekin Jamal




Salam...

Yes! sempat lagi nak join ni. hihi... Arini nak join giveaway ekin...



syarat2nyer tengok kt link atas tu eh... 1st kene follow ekin... err..saye dah lame follow ekin..hehe...anaknyer izzara to comel sangat. maknyer plak kreatif sgt..suker tengok sticker2 yg die wat...kalau nak tempah tuk befday or wedding bolehla. #xdeniatnakampu. hihi...

2nd kene tempek banner giveaway. Ok dah tempek kt atas.

3rd tempek gambar mase meraikan deepavali or awal muharam. so saye pertaruhkan gambar ni.


sambutan deepavali kt ofis kami yang sangat meriah tadi....

haha...finally ade jugak gambar nak dipertaruhkan...penat tunggu hari ni. nasib baik sempat kekeke

p/s: nway tuan belog yang pkai baju hijau sebelah org pkai sari tu. =) 
p/s/s: oh,yang pakai baju purple tu blogger aznor..haha...dah lame nak cakap camni.

bye....


Tuesday, November 5, 2013

Aisy n Hulla hoop


Huhu...aisy main gelung semalam kat sunway piramid. mummy xpenah aja pun.. Banyak tgk tv ler tu..huhu...
Published with Blogger-droid v2.0.10

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...