Wednesday, November 20, 2013

susunatur: Dapur

Salam...

Saye ni memang dari dulu suker google2 deco umah org. Konon nak aplikasikan kt umah. Tapi xjadi pun...Ngeh3...klu xde2 keje tu mmg keje menggoogle deko jela. Dan sempena dgn cabaran november kt blog susunatur sioca itu bertemakan dapur, marilah kite mensharekan dapur kite yang xberape nk kemas itu.hihuhi..

Sbg pengenalan (chewah) , rumah ni kitorg dah duduk hampir 2 tahun. Rumah ni kitorg beli. Rumah lame je. Murah saje.. kt pinggir klang je. Tapi rase best la jugak sbb dekat gn econsave,bank,care4,setia alam. Alhamdulillah... kitorang xde renovate ape2 pun. Sebab xde duit. Huhu..duit cukup beli umah je. Tu pun kuar kwsp. Kitorg mmg cr rumah yg xpayah kene renovate dah pastu. Ade basic pun dah cukup. Nantila ade duit nk repair2 skit.

Ok,pasal dapur lak. Memang dh ade table top. Tp xde kc pun... kite mulekan dgn tmpt memasak saye yer...


Ini tempat saye memasak. Owner lame saje buat tempat memasak kt tingkap sbb xnak beli hob ke hood ntah. Dulu mase blum ade rumah pk jugak nak wat camni. Tapi bile dah pkai rs xberape practical sebab tempat potong2 jauh skit dari tmpt memasak. And klu sinki depan tingkap bleh tanam2 pokok skit kt sinki tu.kann.... sebelah die wt tmpt letak pinggan pas basuh jela...ade jugak gantung kuali kt pintu dapur sebelah tu. Roller blind tu baru la jugak psg.nak masak tarik naik dulu. Harge dalam 37 camtu kot kt jusco.



Pastu sebelah sinki ade tempat penyediaan air. Giteww..hihi.. asalnyer rak tu tuk aisy. Tapi rs xmuat lak nk letak meje die kt play area die tu. Hmm..kene wat bilik jugak ni. Ok jugak letak rak camni. Lebih byk barang boleh letak.


Next ialah peti ais. Atas microwave tu ade bekas telur. Letak sementare sbb peti ais dh penuh kt tmpt telur tu.ade skit je lg dlm tu. Kt peti ais tu siap ade magnetic note lagi free beli bertolli olive oil 500ml rm11.33. Harge asal rm22. Hihi..saje mention sbb econsave salah letak harge so die bg harge dipaparkan. Bagus tol..rezeki..huhu


Ni pulak ruang dobi+ alat elektronic +stor. Keke..
Dalam kabinet tu ade ni...


Mih3..kemas x? Sebab baru kemas 2mgg lepas kot. Hihi..
Sebelah die yang ade satu pintu tu ade letak jag xgune. Rs nk suruh hasben tmbah tingkat kt rak tu. Byk skit boleh letak. Klu x sekali bukak abis berterabur.

Lagi ialah pantri tertutup ku. Pantri la sgt kan...


Pakai rak mase bujang dulu je...atas sekali rempah ratus. 2nd aneka bijirin mcm beras. 3rd aneka mee. 4th barang baking (siler percaye). 5th pelastik recycle.
Contoh kt dalam.

Barang baking

Aneka mee. 

Sebelah tu ade rak pinggan beli mase kt rumah lame. Letak periuk besen pinggan.

Itu jela kot..dapur ni mcm besar skit sbb xde bilik kt bwh. Rs mcm nk tmbh bilik. Senang skit klu atuk dtg.atuk malas nak naik. Dapur tu jugak ade tmpt sidai baju sbb skang kan musim hujan. Terus bwk masuk pnyidai besar tu dr luar. kakaka... 

Sekian dr saye,sibuk nak kongsi gak wlupn xkemas. Muahaha...
Tq..daaa~






8 comments:

  1. besaqqq dapur dia..aisy bleh men beskal lagi..berkenan plak kat roller blind tu..pengaruh rakan sebaya btol~

    ReplyDelete
  2. @aznor: hola..bukan takat basikal.kete bajak pun boleh..haha..org sibuk dapur kecik, kite sibuk dapur bsr plak eh.haha..kecik sng skit nk kms kot...

    ReplyDelete
  3. kemas nyer susunan bekas2 dlm kabinet.teratur bangat !!!

    ReplyDelete
  4. @azrina: hehe...susun kasi byk skit boleh letak n sng skit nk amik... kdg2 je tu..haha

    ReplyDelete
  5. ini mmg kemas ni...suka betul tgklaa..:))

    ReplyDelete
  6. rumah su pun dekat dengan econsave,bank,care4,setia alam..
    rumah awak kat mane

    ReplyDelete
  7. @umie sue: eh? Dekatla kot umah kiter..umah sayer kt klang utama...huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...