Thursday, January 23, 2014

GIVEAWAY 1ST BIRTHDAY MEMORY BY MOMMYAIDA

Salam... Arini nak join ga mommy aida pulak.. nasib mommy aida ingatkan..

Rules and Regulation:
1) Tajuk Entry Tersebut mestilah GIVEAWAY 1ST BIRTHDAY MEMORY BY MOMMYAIDA (click link)

2) FOLLOW Blog MommyAida ..

3) Letakkan gambar 1st Birthday's Memory 
    (Tak kisah birthday sesiapa pun janji Birthday Kids dan MESTILAH Birthday PERTAMA)
     Gambar yang paling menarik dan UNIK akan di pilih sebagai pemenang..

3) Letakkan LINK pasal GA ni kat Entry tersebut

4) Sila letakkan link kat bahagian komen kat bawah ni ye untuk sesapa yang dah join supaya senang saya review nanti.. (Eceh..macam retiss sangat..kikiki)

5) Tarikh Tutup adalah pada : 25.01.14 (Birthday Medina!!)

6) Hadiah? Tunggu!!hehee..

7) 5 ORANG pemenang akan dipilih!

Hihi...Aisy xde wat befday party.. Kami sambut ber3 je kat rumah...
Pastu bawak Aisy g tengok animals...

Oklah,happy becoming birthday medina! 
Semoga membesar dengan sihat dan bijak ok!



Tuesday, January 21, 2014

Riadah @ Taman Botani Putrajaya

Salam....

Citer lame..time maulidurrasul aritu.... Mak Teh Aisy kemain wat ayat sedih kate rindu Aisy.. yola tu... Tak pegi kang nangis..mehla kite g amik makteh... huhu..makteh aisy skang keje kt serdang.. so bolehla pegi taman botani lagi.. aritu 1st pegi xsempat naik basikal.. xdapat bagi makan ikan.. kali ni makteh nak tunjuk kt mane boleh bg makan ikan tahap boleh pegang punyer....

Beruntungnyer orang putarajaya... Taman botani sini masuk freeee jer... kalau kt s.alam masuk je dah rm3 sorang.. naik basikal rm10 satu..kt putrajaya rm4 je sejam satu beskal. kalau i dok sini tiap mingggu datang sini riadah kot..bestnyer...

Aisy naik gn daddy yer...Daddy kan gagah perkasa.... Kalau tambah carrier tu die cas skit.luper dah berape. Cian daddy kene sandang beg Aisy... Basikal tu xde rage... bolehla daddy kan..kate cool..haha

Aisy behave je dok dalam carrier tu. Dah besar skit bolehla naik ni. Kecik lagi bahaye kot..takut die terjun. Walaupun carrier tu ade seatbelt..tapi xdela kuat sgt...

Inilah makteh tu...

Ini mokcu..skang mokcu jage Aisy...die baru abis spm. mokcu tengah amik lesen kt sini... Bulan 2 pengasuh Aisy cuti bersalin. Hopefully bolehla moksu jagekan Aisy.. tolong eh moksu....=)

Hmm..sebenranyer memang penuh gn gambar die je...

Cantik sangat taman botani putrajaya...kalau nak naik basikal better pusing dari arah kiri kot... banyak turun bukit... 



Jakun jap tengok macam ade dam kat belakang tu..

Sweet la sangat..huhu...Baju daddy tersingkap terus nampak cam aron aziz.haha.. perasan

a kiss for mommy...

ok..jom sambung naik basikal




Haa...kat sinila banyak ikan tu.. dekat sangat boleh tengok. smpai boleh pegang. Ikan kat sini ade satu jenis je. tapi asikla nak bergaduh. ganaih eh




Asar jap kt Masjid Putra.. Kitorang g taman botani dalam kul 2.30 kot..pas zuhur datang. Kene plak tak panas sangat time tu.. Alhamdulillah smpai petang xhujan. Lagipun banyak pokok kt taman tu.. xpanas pun... dah petang rmai datang. basikal pun tinggal skit.

Sempat layan Aisy nek kete depan ofis paklong najib...kekeke

oklah,itu saje... 
Kesimpulannyer,putrajaya best!(amik hati) haha

Daaa...tq for reading!

Monday, January 20, 2014

Erin (..life after "i do") First Giveaway


Salam,

Are you ready?? Ok, get set go!!

TEMA GIVEAWAY


 Daddy and Baby Cool


SYARAT PENYERTAAN

Mode garang is on! keskes

1)  Follow blog ..life after "i do" -done

2)  Buat satu entry dengan tajuk Erin (..life after "i do") First Giveaway -done

3)  Copy seluruh entry aku ni termasuk gambar tema dan gambar hadiah dan paste ke dalam entry GA di blog korang (printscreen tak mau aaa) dan jangan lupa letak link blog ni dalam entry korang tu. -done: CLICK PICTURE

4)  Dah paste entry aku kat entry GA korang, bawah sekali baru korang masukkan gambar suami dan anak korang yang korang rasa paling cool dan menarik (suami dan anak sendiri sahaja ye, suami or anak orang lain ku tak terima, mak-mak jangan masuk dalam gambar, aku nak tengok ayah-ayah mithali pulak, asyik muka korangggg je..hahahaha) -done

5) Bawah gambar tu buat entry ringkas pasal gambar suami dan anak korang tu, mungkin boleh bagitau kenapa gambar tu ko rasa cool dan menarik sangat dimata ko (itu contoh ye). Nak merepek pun boleh, tapi jangan la panjang sangat. -done

6) Jangan lupa paste link entry giveaway korang tu di ruang komen entry ini, kalau lupa tak dapek den nak nolong..gahaha -done

7) First Giveaway aku ni akan bermula pada 15 Januari 2014 sampai 15 Februari 2014.

8) Sila baca syarat penyertaan betul-betul, tak lengkap kalu, reject la jawabnya. Sebarang surat menyurat, whatsapp, sms, kolling-kolling tidak akan dilayan (paling muka ke tepi) kahkah..hoihhh garang sangat ni. Boleh je nak tanya apa-apa, komen je kat sini, nanti aku jawabkan, nak email pun boleh, nak whatsapp pun boleh, saya tak garang, baik je..huhu

9) 3 orang pemenang dengan gambar paling cool dan menarik sahaja akan dapat hadiah ini



Boleh gantung di playroom anak :)

Ok, tu je, join ramai-ramai ye, bye!

"Skang kite dah same gn mommy! Sumer ade tahi lalat. Yea!"

 Daddy yang cool..layan jela ape Aisy wt kat die...
 Tolong jage Aisy time mommy wat keje rumah...
Tolong dokong Aisy biler Aisy malas jalan..
TQ Daddy!!! We love you! 

Wednesday, January 15, 2014

Umie Sue 2nd Giveaway


Bismillahirrahmanirrahim....

Ya Allah, 
Lindungilah Anakku, 
Kurniakanlah kepadanye kesihatan yang baik, 
akhlak yang mulia, akal yang bijaksane 
serta beriman dan bertaqwa kepadaMu Ya Allah...
Jauhkanlah dia dari sebarang bahaya. 
Hanya kepada Engkau Kami Sembah, 
Dan Kepada Engkau Kami Memohon Pertolongan...

Amin Ya Rabbal 'Alamin...


Tuesday, January 7, 2014

Pokok Anggur sayer

Salam...

Hehe...arini nak tunjuk pokok anggur i..beli kat Aeon Big jalan kapar je.. kt kedai ikan tu die ade jual aritu.. beli rm18.. mase beli kecik je lagi. half dari tinggi sekarang. Bile dah pindah masuk pasu ni sy cabut daun lame sbb bace kononnyer nak bagi daun yang lebih sihat tumbuh. huhu.. nasib xmati pokoknyer...
Skang dah besar dah die.. Letak kt balkoni rumah... Pokok ni perlukan matahari yang banyak. Tapi eloknyer xboleh kene hujan...




Hopefully membesarlah ia bagai juara tanpe gangguan sang ulat atau burung..(yola tu..) haha... Ingat nanti nak pasang grill kt balkoni tu. tapi ntahla bile..huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...