Tuesday, January 21, 2014

Riadah @ Taman Botani Putrajaya

Salam....

Citer lame..time maulidurrasul aritu.... Mak Teh Aisy kemain wat ayat sedih kate rindu Aisy.. yola tu... Tak pegi kang nangis..mehla kite g amik makteh... huhu..makteh aisy skang keje kt serdang.. so bolehla pegi taman botani lagi.. aritu 1st pegi xsempat naik basikal.. xdapat bagi makan ikan.. kali ni makteh nak tunjuk kt mane boleh bg makan ikan tahap boleh pegang punyer....

Beruntungnyer orang putarajaya... Taman botani sini masuk freeee jer... kalau kt s.alam masuk je dah rm3 sorang.. naik basikal rm10 satu..kt putrajaya rm4 je sejam satu beskal. kalau i dok sini tiap mingggu datang sini riadah kot..bestnyer...

Aisy naik gn daddy yer...Daddy kan gagah perkasa.... Kalau tambah carrier tu die cas skit.luper dah berape. Cian daddy kene sandang beg Aisy... Basikal tu xde rage... bolehla daddy kan..kate cool..haha

Aisy behave je dok dalam carrier tu. Dah besar skit bolehla naik ni. Kecik lagi bahaye kot..takut die terjun. Walaupun carrier tu ade seatbelt..tapi xdela kuat sgt...

Inilah makteh tu...

Ini mokcu..skang mokcu jage Aisy...die baru abis spm. mokcu tengah amik lesen kt sini... Bulan 2 pengasuh Aisy cuti bersalin. Hopefully bolehla moksu jagekan Aisy.. tolong eh moksu....=)

Hmm..sebenranyer memang penuh gn gambar die je...

Cantik sangat taman botani putrajaya...kalau nak naik basikal better pusing dari arah kiri kot... banyak turun bukit... 



Jakun jap tengok macam ade dam kat belakang tu..

Sweet la sangat..huhu...Baju daddy tersingkap terus nampak cam aron aziz.haha.. perasan

a kiss for mommy...

ok..jom sambung naik basikal




Haa...kat sinila banyak ikan tu.. dekat sangat boleh tengok. smpai boleh pegang. Ikan kat sini ade satu jenis je. tapi asikla nak bergaduh. ganaih eh




Asar jap kt Masjid Putra.. Kitorang g taman botani dalam kul 2.30 kot..pas zuhur datang. Kene plak tak panas sangat time tu.. Alhamdulillah smpai petang xhujan. Lagipun banyak pokok kt taman tu.. xpanas pun... dah petang rmai datang. basikal pun tinggal skit.

Sempat layan Aisy nek kete depan ofis paklong najib...kekeke

oklah,itu saje... 
Kesimpulannyer,putrajaya best!(amik hati) haha

Daaa...tq for reading!

3 comments:

  1. yg duk Putrajaya ni pun tak pernah poie berbasikal kat Taman Botani tu lagi...agagaga

    ReplyDelete
  2. seronok dapat beriadah..tenang2kn ape yg serabut kt kepala

    ReplyDelete
  3. @achiek anis: haha...busy wt cheesecake la tu...dapnyer...kalau dekat sudah kuorder..nyamm...

    @telingaBulat: ha'ah...dapat sihatkan badan juger....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...