Thursday, February 13, 2014

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014

Salam...

eh2,nak join satu lg ga.heee.. 
Jom korang! (^_^)"


Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 16 FEBRUARI 2014
KLIK SINI JIKA NAK TENGOK HADIAH 
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA YANG AKAN CABUT UNDI (",)

P/s : Terima Kasih sebab sudi join IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 (",)

FIRST GIVEAWAY by IZNI SOFIA

Salam...

Wah..bestnyer hadiah ga ni! sayer nak join jugak. Mane tau ade rezeki dapat s4 ke kan..hihi.. Korang2 yang lain tu mehla join jugak tau...=)

click gambar tuk join eh...

Hadiah2nyer ialah............

jeng3...

Samsung S4 *boleh pilih warna -1pemenang
Jam Touch Screen *hitam -1pemenang
Topup RM10- 1pemenang


Tarikh tamat- *new 28 Februari 2014


*Pemenang akan dipilih secara Random.
  
best kannnnn......good luck to me n others too!!! (^_^)'

Friday, February 7, 2014

3rd and 4th day of school: What have she learnt

Salam..

Amboi..tiap hari ke kene citer. hehe..kene2. takut nanti luper. Hehe..nak citer ape yang Aisy dapat pas g school.

2nd day- biler ajak makan malam Aisy ambik tisu bentang atas meje elok2,pastu letak pinggan die.
             Gaknyer kat school pun camtu kot..kene lapik dulu sebelum makan. comel je..haha
3rd day-Daddy kacau Aisy yg tgh berusehe pakai seluar.pastu Aisy cakap 'no! no!' amboi..kemain speaking.. dh lame xdengar die cakap no camtu.haha
4th day-Mommy rase mommy macam terdengar die sebut 'aku'. maybe jugak sebut school. hopefully school la.
-Pastu die cakap 'jangan kacau sayer'. haha.. sayer tu..xpnah lagi ajar die ckp sayer.
-Tapi yang xbestnyer Aisy kene ruam kat leher and muke....xtaula sebab panas ke ape.. =(

Kalau pg school btol2 mesti banyak Aisy belaja kan..xpela..next year Aisy eh...=)

Tuesday, February 4, 2014

2y3m sudah:Borak2 Aisy

Salam...

Aisy skang sangat dah pandai cakap..Ayat die kemain panjang. Rajin bertanyer jugak dah skang. Selalu kite yang tanye die daddy mane,mommy mane,makan ape. ni die plak tanye. paling panjang soalan "mommy nak g mane?" (tanyernyer ketika mommy bersiap nak g keje.ah sudah.haha)

kadang2 terbalik2 gak die cakap. 'mommy,aisy nak baju pakai' "Aisy nak baju bukak" hahaha... Pandai jugak cakap tolong. "tolong bukak baju aisy". "tolong amik baby aisy kat bawah" haaa..kemain panjang. kadang2 xde pun tolong tu. terus je 'pegang jap'. 'tepi jap'.  'amik jap'. haha..sabar jela...

semalam balik school tnyer die makan ape. die ckp makan  olet(chocolate).yo la tu...

Dialog ngan Aisy:

Situasi 1: Aisy nak makan nasik yang dah sejuk sebab time orang lain makan die main
Lokasi: Meja makan kat rumah

Aisy: Mommy..nak makan nasik
Mommy: Ok..
Aisy: Jap eh...panas (sambil tunjuk nasik yg disangke panas)
Mommy: xla...sejukk...(kate mommy meyakinkan Aisy)
Aisy: Jap eh...sejuk.(dengan yakinnyer)
Mommy:(hahaha...dahtu biler pulak baru nak makan)

Situasi 2: Aisy yang dah 2x mandi xnak pakai balik baju yang baru je pakai 10 min tadi sebaliknyer nak pakai seluar jeans and baju pocoyo yang sesuai untuk keluar berjalan.
Lokasi: Dalam bilik kat rumah

Mommy: Aisy...itu baju jalan...Aisy nak tdo...
Aisy: Xnak..Aisy nk pakai ni...
Mommy: Aisy nak tdo..bukan nak jalan..
Aisy: bukan...Aisy nak pakai baju

Makenyer malam tu aisy tdo pakai seluar jeans.

Tambahan: Mommy jarang ajar aisy abc 123.tapi biler tanyer aritu die kenal jugak beberape huruf. Huruf feveret die O. Sekarang sibuk nak sebut huruf2 yg ade kat tv. A,O,R. R die bunyi 'argh' . bolehla kan..haha.. and die boleh jugak sebut a for apple, b for ball till g..yang lain xpasti sebab die dah malas nak layan. Means sebenarnyer selame ni walau kite ajar skit2 die boleh je tangkap..kite je xtau... kalau rajin lagi la kan...=)

Sekian...tq..=)

1st Giveaway Ctmah Rahim

Salam...

Arini nak join ga Ctmah Rahim pulak. Owner of ctmahcorner yang menjual pelbagai barangan dgn harga yang sangat murah. muahaha..mngampu nampak...hehe..aritu ade beli beg aisy yg comel tu gn die.tadi pun baru amik satu lagi beg. eh termengampu lagi. haha...tp serius,mmg murah pun barang2 die..kalau boleh tambah byk skit barang. banyak skit boleh beli..heee

ok2..temanyer ialah: Aksi anak dalam kereta


(Pandai tol alisha ni wat muke.bulu mate kemain lentik.geram!)
Hadiah2nyer menarik sangat..Aisy xkisah pun dapat yang mane satu.sumer best.haha





GA ini bermula dari 23 Jan 2014 dan tamat pada 17 Feb 2014 (genap Alisha 1y 6m)
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Make,mommy pertaruhkan gambar ini


Aisy: Mommy...hot..hot...
Mommy: Nah pegang sendiri. Mommy nak drive..
Aisy: ok..(sambil wat muke kesian) haha(eh,klaka ke?)

p/s(sbb sumer org letak ps): acik siti siler consider gmbar ni eh... hehe.. tq...=)




Monday, February 3, 2014

Aisy 2nd day to school

Salam...

Arini 2nd day Aisy pegi school..semalam mae ambik die happy2 je.. tanyer die

"best x school?"
"best.."
"Tadi makan ape?"
"makan nacik"
"lagi?"
 "makan fish"
"lagi?"
 "makan chicken"

 hmmm..yela tu.. banyak btol makan. mereka jela tu...
tanyer ticer die die makan x? makan..berselera. tdo pun ok.

bile tanyer kt school ade ape?
"ade taman..." "lagi?"
"ade along..." (padahal anak pengasuh sekolah lain)
"lagi?"
"ade kawan..."

Kat petronas nampak baby die cakap "kawan Aisy!" haha..sumer baby la kawan die. pandai2 je..

Pagi ni die dah terjage mase nk hanta. sampai2 die tanye "sekolah?" "haah...." pastu mommy kiss bagi kt ticer. Die diam je..ade senyum skit.. good girl.... take care yer Aisy... Hopefully smpai abisla mcm ni... Tahun depan mommy hanta school btol2...sian Aisy nak school eh...

semoga Aisy sentiasa dilindungi Allah..Amin~






Sunday, February 2, 2014

2y3m: Aisy 1st day at nursery

Salam..

3.2.2014, Aisy at 2y3m: Arini mommy anta Aisy masuk nursery sebab pengasuh Aisy dah start cuti bersalin. Rabu ni die admit hospital. Plan asal nak suruh moksu aisy jage. tapi moksu nak kene g kelas memandu nanti xde sape nak jage aisy pulak. So mommy hanta nursery jela. Nasibla register xpayah bayar mahal sangat. Nanti tahun depanla Aiys masuk scholl betol yer...btw, Aisy akan stay 2 bulan je sini.. Pastu bs jage balik.

So mommy pilih

Taska Rumah Kecilku.. 
Registration RM50 + Books RM35
Monthly RM280

Taska ni jage 15 org budak. T.hari ade budak transit. Pengasuh ade 3/4 orang. 1 tingkat je.. berdaftar jkm and permata. 

Pagi tadi mommy tuka pampers Aisy je..Aisy tdo lagi. Xsmpai hati nak kejut mandi. Malam tadi tdo lambat. Sibuk nak main bedak. Kalau dibiarkan and mommy tdo mesti habis sebotol bedak tu. Kononnyer tangan die gatal..nak letak bedak...haha..yer,mommy la ajar tu.padan muke. 

Mule2 hanta tu die diam je sebab mommy masuk sekali. mommy nak serah borang. Sekali bile mommy bangun je nangis meraung terus. Mommy pesan kat budak yang jage tu sabar skit yer 1st day ni.eceh kemain hebat mommy suruh org sabar. haha... die cakap xper..kejap je ni. pastu terus g ofis. dalam 8.15 camtu baru mommy call balik dgn harapan Aisy dah diam. Alhamdulillah...Kakak tu cakap Aisy dah diam lame dah.. 
Semalam mommy tanyer Aisy esok Aisy g mane? Aisy g sekolah..mommy work. Daddy work. 

Hopefully Aisy happy la duduk situ. ramai kawan2...
Semoga Allah sentiase lindungi Aisy.. 
Amin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...