Wednesday, August 6, 2014

2nd Pregnancy: 8 Weeks Scan

Salam…

Alhamdulillah..baby sudah 8 Weeks. Dah melepasi tahap bahaye katenyer. Kalau bace kt babycenter tu cakap biase miscarriage happens before 8 weeks.

Jadi marilah kite pegi scan. Sejak UPT positive tu xpegi check doc pn komfemkan pregnancy. I adalah sangat yakin I pregnant. Kah3. Scan awal2 ni penting tuk tau kedudukan janin dalam rahim. And also tuk pastikan xde masalah lain. Dulu mase 1st scan Aisy doc detect ade cyst. Punyerlah risau. Doc rilek je bgtau. Tapi Alhamdulillah mase 2nd scan xde dah.

Nway,Hafizah tu kan maksudnyer yang kedekut jimat.(ok tpu je). So pastilah diriku mencari klinik yang murah je tuk scan. Namun xnak klinik biase. Nak klinik yg expert gn org pregnant. Haha..kemain demand. Pegi klinik Soraya seksyen 3 Shah Alam asik tutup je. Ke dh tutup terus? Ke dah pindah? Sampai hati xbgtau. Huhu..so 2nd choice pegi Klinik Ajwa Seksyen 7 Shah Alam. Mcm best je klinik ni eh. Ramai… Iolls pegi malam. Tanye scan 2d je berape? Rm60 katenyer. Hmm..bolehla. Mintak doc pempuan. Ok baik. Dapat nombor, tunggu.

So scan dapat dgn doc perempuan. Mcm muder lg. sebelum scan die kate ade yg 8 minggu xnampak lg kantung. Yeke doc? Mase Aisy dulu 4 minggu dh nampak. Hehe..so bl scan die ckp kedudukan ok duduk dlm rahim. Nmpk 1 kantung. kali ni xmengharap dh kot ade 2 kntg mcm mase scan Aisy dl. Yang penting sekarang sumer sihat je. Pastu tanye sumer ok eh? And bgtau history dulu. die pun godek2 lg tmpt lain. Alhamdulillah.Sumer ok. xde yg mencurigakan. Die kate dlm 2mgg lagi boleh dengar degup jantung baby dah.

Pregnant kali ni awal2 dah demam. Dok bersin2. Eceh. Xtaula sbb peknen ke ape. Pastu mcm cepat pulak dtg pening tu. Tapi jap je habis. Tapi start berangin plak. Banyak nau angin. Bile makan muntah sbb angin tolak.

Bulan poser sahur muntah. buker muntah. sehabisnyer keluar. tapi yang bagusnyer selera makan ade. so klu muntah tu makan lg klu ade mknn.huhu.. Mase 4weeks tu timbang berat 55kg..Skang tggl 50 kg je.kui3…

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...