Tuesday, October 16, 2018

Hasil Shopping di Vietnam


Assalamualaikum...

Walaupun bukan aku yang shopping nyer nak jugak citer. Hahaha.. Sebab aku nak suruh husband shopping ritu kemain google nak beli ape. Nway, alkisahnyer time cuti merderka haritu, company husband ade company trip ke Vietnam. Best tol compaby diorang ni. Tiap tahun trip obersi. Tapi tula, Diorang je pegi xleh bawak family πŸ™„ 3hari 2malam.




Ni diorang punyer tentatif. Kotla boleh jadi rujukan sesiape nak g Vietnam tu.

Ingatkan nak suruh shopping kat Ben Tanh market tu. Tapi husband kate kt situ xde ape pun. Die beli kain cotton pasang je. 3pasang rm30 satu. Daku xsuruh beli pun ni. Sebab malas nak hanta jahit. Haha..tapi diorang sekejap je kat sini sebab jem die cakap. Vietnam pun merdeka jugak rupenyer haritu.



So malam tu pas dinner diorang sewa teksi ke apetah pegi bandar die. Balik tu diorang jalan kaki je. Beli kat kedai tepi2 jalan je die cakap kt bandar ho chi minh tu. So kat bawah ni antara hasil tangkapan.


Tudung ariani ngan nealofar. Ariani la banyaknyer. Aku pesan siap2 dah jangan beli duck. Seganla nak pkai mahal sangat πŸ˜† dapat rm17 sehelai tudung ni. Not bad kualiti kain die. Macam lebih kurang kt butik ariani je. Nealofar tu xsure sebab xpnah beli. Tapi ok jugak aku rase. Bukan jenis kain satin yg kt sini jual rm10 selai tu.


Pastu telekung siti khadijah ni sebenarnya aku suruh cari telekung travel. Tuk aku, adraa ngan aisy. Tapi xjumpe. Ni je banyak jual. Rm45 je sepasang. Rugi plak rase die beli 2 je. Satu bagi adik tinggalla satu. Padahal aku pesan dah beli 3.huhu..best sangat telekung ni. Kain cotton. Elok..

Biase orang g sane beli kain lace kan. Tapi aku survey2 harge dalam rm50 semeter gitu. So aku cakap xpayahla beli. Macam mahal je. Kah3.. Dasar cheapskate.

Itu jelah die beli tuk aku. Tuk diri die, die beli jam, seluar ngan apetah. Macam xmurah sgt je aku dengar. Kalau tanye aku memang xbagi beli dah tu πŸ˜†

Oklah, itu je nk citer. Kot boleh jadi panduan harge kt sane. Bye... Tq for reading.. 😘

2 corat-coret on "Hasil Shopping di Vietnam "

Mimi Aquamarine on October 16, 2018 at 10:25 PM said...

wow best tu..teringin nk p shopping sana tp lum brkesempatan lg

Hafizah on October 17, 2018 at 5:49 PM said...

@mimi : best kan.. Teringin jugak. Tp kene prepare duit kepok2 br puas hati pegi. xpun amik order awal2 .. 😘

Post a Comment

 

tHe LifE i'M liVing iN Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez